Om oss

Fun Fix

Pumikennel

Uppfödning av Pumi - Fartfyllda hundar med arbetsglädje och stil

Vår familj består av mig, Susan, min man Anders och våra fyra barn, Emil, Sigge, Mika och Linus.


Vi bor i Stavershult som ligger utanför Ängelholm. Vårt lilla stället ligger i skogen och vi har den vackraste bokskogen bakom huset.


Hundarna är egentligen mitt stora intresse men resten av familjen hjälper till att både träna och gosa med dem.


Tidigare födde jag upp Jack Russell terriers i många år och dem registrerade jag i JRTC of GB. Nu har vi ingen Russell kvar i huset. Danka, 11 år, blev sjuk, njurarna orkade inte och blåsljudet på hjärtat skvallrade om att inte heller det mådde bra. Så i slutet på juli i år, 2016 fick hon somna in. Hon var en fantastisk russell med mycket vilja och jakt, precis som det ska vara. Dessutom var hon den snällaste man kan tänka sig, älskade gos och sov helst under ett duntäcke i någons säng.


Vår fantastiska Pumi Skallabackens Frigga "Fixa" flyttade in hos oss i oktober 2013. En otroligt härlig tjej som gärna tränar allt som man kan tänka sig. Hon är utställningschampion i både Sverige och Danmark, är uppflyttad till Lydnadsklass 1 (har med sig ett LP1 från det gamla upplägget av lydnadstävlingarna), har även en RLN titel. Vi jobbar vidare med lydnaden, rallylydnaden och agility. Några tävlingar är inplanerade framöver. Vi har även startat upp en karriär inom Htm och Freestyle och en tävling är vi redan anmälda till, det ska bli spännande. 


Hur man än planerar så blir det inte alltid som man tänkt sig och inte var det väl någon som kunde tro att vi skulle köpa en Border Collier. Men så blev det. I februari 2014 flyttade så Eyeam Dover in hos oss. Han var en pytteliten kille, så snäll och rar vilket han är fortfarande om än några storlekar större. Vi tränar både lydnad och agility och ska så småningom ut på tävlingsbanorna.


Fun Fix Axa, en tik från vår första kull efter Fixa, bor också kvar här. Tanken var att hon skulle bli en fin avelstik men tyvärr fick hon C på sina höfter så just den planen är struken. Däremot har hon tre Cert på utställning och fyra godkända resultat i Rallylydnadens Nybörjarklass vilket gör att hon  kan titulera sig RLD N. Hon är en otroligt träningsvillig liten tik som bjuder på mycket lycka. Däremot kan hon ha lite mycket fokus på omgivningen men det jobbar vi hårt med. Planen är att fortsätta träna och tävla Rallylydnad och Lydnad. Agility tränar vi och kanske kommer vi så småningom ut på tävlingsbanorna. 


Förutom hundarna så gillar vi att vara iväg med vår husvagn Kungen och eftersom vi alla gillar att fiska så åker vi gärna till Hökensås camping.


Nu har vi fått vår andra kull med Pumivalpar och vi avlar enbart på friska och mentalt sunda hundar. Vi följer SKK:s grundregler och Avelspolicy. Mer om valparna kan ni läsa under "valpar" och "valpkullar".


Valparna växer upp i en miljö som innefattar barn i olika åldrar och andra hundar av olika raser. De vistas ute så mycket som möjligt, både i trädgården och i skogen intill oss. Allt för att vänja sig vid olika underlag och miljöer i varsam takt tillsammans med sin mamma.   


När du köpt valp av oss vill vi gärna behålla kontakten så vi kommer bjuda in till kennelträffar, träningar och andra event.


         

Actions´s Danka

Skallabackens Frigga "Fixa" och Eyeam Dover

FUN FIX KENNEL


Susan Danielsson

Hultabyggevägen 57

266 95 MUNKA LJUNGBY

susan@funfix.se


070-678 44 58

Copyright Fun Fix kennel © 2016

Allt material på denna sida är skyddat enligt lagen om upphovsrätt