Nyheter

Klicka här så kommer du till

 

NYHETER

Tidigare nyheter:


2016-10-17

Ibland tar det tid men det blir väldigt, väldigt bra ändå. Idag var det äntligen dags för Faxe att få flytta  hemifrån.  Han har väl själv inte varit så stressad över  att flytta hemifrån, han har haft det bra här hemma med Axa, mamma Fixa och Ove. Kul liksom, lekt, sprungit i skogen, tränat och fått godis. Inget att klaga på.


Men för egen del tyckte jag att han behövde ett eget hem för det tar ju trots allt lite tid med en extra valp som  behöver träning och omvårdnad.


Då mailade Susanne att hon och Linus var intresserade av Faxe. Vi pratades vid på telefon och ni vet hur det är när det bara stämmer, det känns som om man pratar med någon man känt hur länge som helst. Så det blev så att Susanne och Linus körde ner hit igår, träffade Faxe, smälte och köpte honom. Visserligen bjöd Anders på en utsökt middag men jag tror inte att den var avgörande. I familjen bor också Jalle som är en jättetrevlig Pumi på dryga året. Han stegade in i vårt hus och kände sig som hemma på en gång, gillade barnen och nosade intresserat på valparna. Han blev utskälld av Faxe vilket han tog med ro och jag är säker på att killarna kommer få det riktigt kul tillsammans.  Idag far Faxe hem med sin nya familj, en lång resa så de kommer nog inte fram förrän sent ikväll.


Nu har alla Fixas valpar hittat sina bästa hem och jag gillar att Fun Fix-familjen blivit fulltalig.


Vi önskar Faxe och hans nya familj all lycka framöver!

2016-09-18

2016-10-10


Det är fullt upp här hemma, valparna Faxe och Axa tränas varje dag, det handlar om kontakt, inkallning, kroppskontroll, hantering och allmänlydnad. De är riktigt duktiga på att kissa och bajsa utomhus, de piper och talar om när det är dags om inte vi är riktigt med på noterna. Ibland blir det någon liten pöl inomhus men de minskar i antal.


Nu är det flera som ringt och mailat för att höra lite mer om Faxe, får se om det snart är tid för honom att flytta hemifrån. Han är ju en genomtrevlig liten kille, inte den tuffaste utan ganska mjuk men med mycket vilja och  glädje. När vi är ute har han bra kontakt med oss, har koll hela tiden, kommer på inkallning och gillar att träna allt som vi presenterat för honom. Inomhus är han busig ibland men är duktig på att koppla av och ligger gärna i knät och gosar. Han är en riktig gosig kille , har en viss värdighet och går otroligt fint i koppel. Mår än så länge illa när han åker bil men det blir bättre och bättre. Här gäller det bara att fortsätta åka bil och vara väldigt positiv när man tar ut honom ur bilen även om han mått illa. Inget ömkande utan bara presentera något roligt så glömmer han snabbt bort att han mått illa. Han ligger tyst i bilen under färd, inget krångel och ljudande alls. Faxe gillar barnen, han leker gärna med dem, ligger hos dem och busar med dem, han är en riktigt bra kompis helt enkelt. En oerhört okomplicerad liten hund så här långt.

Nu har Axel flyttat hemifrån!


Melanie mailade mig när vi var på resande fot så hon fick  vänta lite innan hon äntligen fick träffa Axel. Under  tiden var hon, som alla andra, hänvisade till hemsidan.


Idag var det då äntligen dags och jag kan nog, utan att ljuga, säga att även Melanies mamma  och pappa föll pladask för Axel. Inte så konstigt eftersom han, och alla andra valparna med för den delen, är helt ljuvliga.


Axel kommer få lite nya hundkompisar där hemma, bland annat några blandisar och en Tollare. Så ensam kommer han inte att vara. Planerna för framtiden innehåller agility och annan träning och tävling. Ska bli spännande att följa detta ekipage.


Roligt är också att de bor så nära, i Halmstad, det är ju nästgårds för oss.


Nu har vi bara tre valpar kvar här hemma, en oerhörd skillnad från när de var nio stycken. Visst blir det lite  tomt och tyst men samtidigt så är det ju så skönt när valparna hittar sina "för alltid hem" och det ska ju bli så roligt att följa dem allihopa.


Vi önskar Axel och hans nya familj all lycka framöver!

2016-09-26


Vill ni läsa om Fun Fix Axel äventyr i sitt nya hem hos Melanie så hittar ni dem på http://thelittleredfox.blogg.se


I bloggen skriver Melanie om allt hon gör tillsammans med Axel och sen kan man njuta av alla fina foton. Jag kan verkligen rekommendera bloggen för alla som är intresserade av valpträning och som njuter av fantastiska hundfoton.

2016-09-15


Visst är det väl ändå så att det måste ha hänt någonting de senaste veckorna? Jo visst har det hänt massor, vi har varit en sväng på semester och valparna har bott hos Vicky och hennes familj. Där har du umgåtts med fyra fantastiskt vackra Golden Retriever hundar, urgulliga med fyra stora gula hundar och fyra små lurviga svarta valpar. Härlig erfarenhet för småttingarna.


Ove och Fixa har varit på pensionat hos Hanna i Halmstad. De har nog haft det bra men även om borta är bra så är hemma allra bäst.


Vi har haft besök av en familj som hälsat på Lexie, får se hur det blir, kanske flyttar hon till helgen.

På lördag kommer en annan besökare för att hälsa på Axel, så om tycke uppstår kanske han också flyttar hemifrån.


Det är liksom dags nu för de sista småttingarna att dra ut på nya äventyr. På fredag blir de 12 veckor gamla, de är fortfarande helt fantastiska på alla sätt och vis, urgulliga liksom. Igår fick de åka bil till Pia Helen, vår veterinär och vän, för att få sin 12 veckors vaccination och bli ombesiktigade. Alla tre, Axel, Lexie och Faxe, fick fick u.a. i sina protokoll.


Faxe, vår lilla långbenta nästan helgråa kille, är kvar och han har en plan på vart han ska flytta men vi vet ännu inte hur det blir med den saken. Faller den planen är han fortfarande på jakt efter sitt framtida hem. Så vet du någon som letar efter en vän för livet, en kille som inget annat vill äta att ge sig ut på äventyr, träna allt som erbjuds och kanske göra entré på tävlingsbanorna så kontakta oss bums. Här kan han inte gå och drälla längre.

Idag flyttade Lexie hemifrån, ny bostadsort är Skregie som ligger ganska nära Vellinge.


Pia med döttrar är de nya ägarna till denna lilla stjärna och de kommer gå en spännande framtid till mötes. Vad ska den här prinsessan göra i framtiden då? Ja det återstår att se, kanske  kommer de träna agility eller lydnad, gå kurser och njuta av tillvaron på slätten.


Leixs kommer hänga med Pia till jobbet och få en massa nya hundjobbarkompisar.  Kan ju inte bli bättre tänker jag.


Nu är det bara Faxe kvar som vill flytta, han letar fortfarande efter sitt nya hem.


Själv smider jag storslagna planer inför hösten. Hundarna och jag har bokat in massor av lydnadsträning för Mona Kjernholm, hon kommer liksom aldrig bli av med oss och så har vi en massa  agilityträningar inbokade med Jenny Damm. Så kul kommer det att bli. Förhoppningsvis kommer vi även ut på tävlingsbanorna framöver. Fixa ska finslipa på momenten i lydnadsklass 2 och Ove tänker debutera i lydnadsklass 1. Agilitydebuten får nog vänta till våren så vi hinner träna ordentligt under vintern.


Det kommer dessutom bli spännande att följa alla valparna under hösten och se vad de hittar på.


Vi önskar Lexie och hennes nya familj all lycka framöver!2016-09-17

2016-08-31

2016-08-27

2016-08-21

2016-08-20

2016-08-19

Idag flyttade Fun Fix Extra hem till Anne-Carin med familj som bor utanför Borås. Anne-Carin är mamma till Linn som numera äger Fun Fix Dixie och visst var hon också sugen på en valp när de var här för att hämta Dixie.


Anne-Carin har redan en Pumitik som är importerad från Ungern, en riktigt trevlig figur. När Extras tilltänkta familj backade ur så hade jag ju plötsligt en väldigt trevlig tik till Anne-Carin. Och så fick det bli så nu har släkten två vackra Fun Fix Pumisar.


Linn var med sin mamma och naturligtvis hade hon Dixie med sig. Underbara lilla valpunge, så fin och go, framåt och glad att se oss igen. Hon anföll Fixa och kämpade för att få tutta lite men se det tåget hade gått så något snuttande blev det minsann inte. Fast hon var envis den lilla, Fixa fick säga till henne flera gånger innan hon insåg att tiden där man fick dia sin mor var förbi.


När Dixie fick syn på Ove blev hon jätteglad, sprang fram och pussade på honom, kramade om honom med sina små lurviga tassar. Det syntes att de kände varandra sen innan.


Vi önskar Extra och hennes nya familj all lycka framöver!

Efter mycket efterforskning om rasen och samtal med mig kom Kicki och Matz från Stockholm för att titta på valparna. Jag var ensam hemma, resten var kvar i Halmstad på Skallabackens kennel där vi hade kennelträff med Fixas kull och övriga släktingar.


Valparna tittades på, kändes på, inspekterades, vi diskuterade för och nackdelar med tik respektive hane, vi pratade om rasen och jag visste ju vilken de skulle ta med sig hem men jag ville att de skulle komma fram till det själva. Vilket de gjorde så det blev Fun Fix Idefix som fick flytta med dem hem till huvudstaden. Det kommer bli jättebra det är jag helt säker på.


Som den fantastiska värdinna jag är, not, så erbjöd jag naturligtvis mina blivande valpköpare på en kopp kaffe. Erbjudandet mottages med jubel, åtminstone av Matz. Ett jubel som en sekund senare, när jag kom på att kaffebryggaren befann sig i husvagnen som var med den övriga familjen i  Halmstad, kom av sig fullständig. Sorry Matz, men nästa gång lovar jag att bjuda på en kopp kaffe.


Vi önskar Idefix och hans nya familj all lycka framöver!

Therese med kompis och chaufför Isabelle kom redan igår kväll för att äntligen få träffa Trixie och ta med henne hem. De hade kört från Uppsala så de fick övernatta i farmors stuga.


Men först gullade vi med valparna som blev överlyckliga när det kom nya besökare. Sociala är de allt de små lakritstrollen.


Anders lagade en fantastisk middag, som alltid, medan jag endast bidrog med att fixa potatisen efter hans anvisningar och duka bordet. Vi hade en härlig kväll med våra nya vänner, mycket hundprat, många skratt blev det.


Idag var det dags för Trixie att åka till Uppsala, en lång resa men de pausar ofta så det kommer nog gå bra. Frågan är bara om Trixie kommer hålla låda hela resan eller om hon somnar och sover bort några mil.


Trixie kommer få bc-systrar och en människo lillebror som är 2,5 år gammal. Spännande framtid väntar och vi kommer så småningom få se även Trixie på agilitybanorna.


Vi önskar Trixie och hennes nya familj all lycka framöver!

Idag var det dags för Dixie att flytta hemifrån. Hon ska bo i Borås på en hästgård tillsammans med två Pumikompisar och ett par mopsar. Förutom alla hundar finns där även hästar och får och som om det inte vore nog så bor där även två killar som är 2 och 4 år gamla. Bättre kan det nog inte bli och Dixie ser fram emot ett spännande liv.


Det är roligt när valparna hamnar i hem där de kommer tränas,  tävlas och ställas ut. På så vis blir det ju så mycket lättare att följa småttingarna .  Men alla vill ju inte tävla vilket jag absolut kan förstå, huvudsaken är att man aktiverar sin hund, låter den använda hjärnan och att man älskar sin nya kompis av hela sitt hjärta. Gör man det är förutsättningars goda för ett långt härligt liv tillsammans.


Linn rapporterade att resan hem gick bra och att Dixi redan hunnit bekanta sig med gårdens katt och en av Pumisarna.  Allt hade gått bra och Dixe verkade redan trivas hos sin nya familj.


Vi önskar Dixie och hennes nya familj all lycka framöver!

Idag flyttade Fun Fix Xaxa hem till Louise Nilsson i Bjuv. 


Xaxa är den första valpen som flyttar och Louise var den första valpköparen som var här och tittade på valparna.

Xaxa kommer tränas för att bli en agilitystjärna, hon kommer även få prova på en andra massa spännande aktiviteter. Det ska bli riktigt spännande att följa Xaxa äventyr.


Kändes det tomt när hon åkt? Ja faktiskt, det fattas ju en valp. Louise undrade om jag inte tyckte det var sorgligt när valparna flyttade hemifrån men nej, det tycker jag faktiskt inte.

OM jag hade tyckt det då hade jag valt fel valpköpare och det har jag inte. Valparna behöver så mycket mer nu än jag hinner med att ge dem så det är dags för dem att flytta. Fixa är tämligen trött på dem nu och vill ha mer tid för träning med mig. Ove leker med valparna men han tycker att de är för många så för hans del får de gärna flytta hemifrån allihopa.


Vi önskar Xaxa och Louise med familj all lycka framöver!

2016-08-17


Nu har alla valparna fått sina egna sidor där deras uppgifter och bilder finns. Bara tassa in och titta.


Igår veterinärbesiktades hela gänget utan anmärkning! Så skönt. Det är alltid lite nervöst innan, har något valp blåsljud, är verkligen alla testiklar på plats, har jag missat något bettfel? Men allt var ok, alla var helt friska och sunda. Inga konstigheter alls.


Alla valparna fick även sin första vaccination och blev chipmärkta så nu är den biten avklarad. På fredag åker Axa hem och på söndag åker Extra och  ed Trixie hem till sina  familjer. Idag kommer det valpköpare för att hälsa på Lexie och Dixie. Faxa har nog bestämt vart han ska flytta, vi ska bara få se om den matten får  ihop allting så det blir som vi alla önskar. Sen har vi två fantastiska killar kvar,  Idefix och Axel. Så vet ni några som söker arbetsvilliga vänner för livet så har vi dessa två härliga killar som verkligen vill flytta hemifrån.

2016-08-08


Valpköparna avlöser varandra med sina besök. Det gäller att planera lite så valparna hinner sova och vila ut ordentligt mellan besöken. Man vill ju ta ut pigga valpar i trädgården när valpköparna är här, det är ju svårt att se någon skillnad på dem om de ligger i en stor hög och sover.


Flera valpar har hittat bra nya hem så nu är det bara två hanar och en tik kvar som letar efter sina nya ägare. De dyker nog snart upp misstänker jag.


Inom kort är det dags för veterinärbesiktning, id-märkning och vaccinering och den 19/8 är valparna redo att flytta hemifrån. Alla utom en tik som ska bli kvar här hemma hos oss. Det ska bli spännande med en valp i huset igen, det var länge sen sist känns det som. Roligt att få träna en till hund, att få ställa ut, att få lära känna en vän liksom.   


2016-07-24


Valparna tillbringar dagarna i trädgården, njuter av solen, leker med varandra, äter mat, brottas, sover i skuggan, leker lite till, gosar med våra barn, drar i saker, äter lite till, gosar med Fixa som även serverar mat då och då.


Livet är härligt helt enkelt, bekymmersfritt och skönt. Vi njuter till fullo av valparna som börjar få sina vassa små valptänder. De är för söta och gosiga och härliga och roliga och underhållande och många.


Idag har det varit besök av valpköpare. Valparna var trötta av värmen men visade ändå upp sig lite grann. Nästa besök får bokas när det är lite svalare.

2016-07-15


Nu har valparna fått smaka på riktig hundmat för första gången. Kan nog säga att alla åt och tyckte att det smakade bra. De är så många så Fixa behöver lite avlastning så hon inte blir totalt utsugen. Så nu får de små börja vänja sig att äta annat så smått.

2016-07-14


Valparna är avmaskade för ett par dagar sen, en rätt kladdig historia men nu är det gjort för den här gången. Vi har några valpar kvar att tinga, hör av dig om du är intresserad.


Det kommer bli ett härligt arbetsvilligt gäng som hänger med på det mesta.

2016-07-12


Typsnittet på hemsidan är ändrat så nu fungerar det att se den i sin mobiltelefon också. Bara så ni vet och inte missar något.

2016-07-09


Nu har alla valparna öppnat ögonen! Det sker något märkligt när man kan ha lite ögonkontakt med dem, de blir liksom små hundar istället för små valpar som bara bryr sig om mat, sömn, mat, sömn......


Det finns några valpar kvar att tinga!


2016-07-03


Nya bilder på Fixa och Rockys valpar finns att beskåda på X-kullens sida som ligger under "Valpkullar".

Alla växer precis som de ska och Fixa fortsätter att ta hand om dem som ett proffs. Hon har tillräckligt med mjölk så det räcker till hela gänget.


Dagens bästa nyhet är framgångarna på Agility-SM. Skallabackens Edda, som är Fixas syster och alltså moster till valparna, kom 5:a i medium på sitt första SM. Så bra så det är svårt att ta in. Duktiga Krister handlade Edda som det proffs han är och om man bortser från ett litet misstag i agilityklassen så var de helt felfria.


Som om inte en 5:e plats på SM skulle räcka gick Krister och Edda in och vann Tunnelracet för mediumhundar! Snabba som vinden kan man säga.


Stort grattis Edda och Krister!


Vinnaren av SM-Large blev Jenny Damm och Lilli. Hurra vad bra ni är, vilken press att gå in sist i klassen och sen sätta nollan, så snyggt och proffsigt. Stort grattis!

2016-06-24


Nu har de kommit - VALPARNA! Fixas valpar, hänger ni med?! Nio stycken kolsvarta Pumisar föddes på självaste midsommarafton. 6 tikar och 3 killar. Små, små men väldigt hungriga både på livet och mat. Alla har gått upp i vikt och är starka och livskraftiga. Med tanke på släkten kommer de ha stora framgångar på agilityplanen, lydnadsplanen, rallylydnadsplanen, i viltspåret och i utställningsringen. De kommer vara hur gulliga som helst, busiga, ha bra fart under tassarna, arbetsvilliga, vänliga... Ja man kan ju fortsätta i alla evighet, det finns liksom inga gränser.Letar ni efter en Pumi som passar in på beskrivningen ovan så har vi 8 stycken till salu, en tik ska vi behålla, hör bara av er.

2016-07-20


igår la sig Fixa i storsängen, vräkte över sig på rygg och blottade hela stora magen. När jag lade min hand på hennes mage kunde jag känna hur valparna levde rövare där inne. Fixa flåsade och tyckte att det var svårt att sova. Det måste vara ett helg gäng små bustroll som är på väg och det närmare sig nedsläpp om man säger så. Allt är så gott som förberett, lilla rummet är utrymt och idag ska det snickras valplåda. Detta är hur spännande som helst. Hela familjen har haft en gissningstävling om hur många valpar som kommer födas och hur många tikar och hanar det är. Fint pris väntar på vinnaren. Planen var att lägga in ett härligt foto på Fixa menhon fullkomligt vägrar vara med på bild i sitt tillstånd med en obefintlig midja och diffusa konturer.

2016-06-07

 

Fixas mage börjar bli riktigt rund nu, hon vilar mer, springer inte längre ifatt med Ove som en galning. Visst är där ett gäng valpar på gång. Ett gäng snabba, snygga, arbetsgalna Pumivalpar. Frågan är bara hur många men det kommer vi ju få veta tids nog. Så sprid ordet - Fixas valpar är på väg!

2016-05-07


Fixa kan numera lägga till LP1 till sin titelsamling! Hon tog nämligen sitt tredje 1:a pris i Lydnadsklass 1 idag på Laholms BK.


Förutsättningarna var inte de bästa då jag var sjuk och solen gassade som aldrig förr vilket påverkade Fixa så hon blev lite långsammare än vanligt.


Men vi har höjt vår lägstanivå väsentligt så trots förutsättningarna så skrapade vi ihop 164p och ett 1:a pris.


Domaren kommentar njuter vi av fortfarande:

9. Helhetsintryck 9p - Trevligt ekipage, som ger ett rutinerat intryck!

2016-05-01


Idag var Skallabackens Frigga "Fixa" och jag i Helsingborg och tävlade lydnad. Vi bärgade vårt andra 1:a pris i lydnadsklass 1 med 170p och en femte plats av tretton startande.

Fun Fix

2016-05-01


Idag är vårt kennelnamn Fun Fix godkänt av alla och ingen har överklagat det. Detta är verkligen värt att fira!

2016-04-26


Skallabackens Frigga "Fixa" är nu parad med Borgarmarkens Rock Rebuz. Nu är det bara att vänta och se om parningen resulterar i ett gäng Pumivalpar.


2016-04-15


Fixa (Skallabackens Frigga) löper äntligen! Nu börjar det närma sig parning. Håller tummarna att allt kommer gå som vi tänkt så vi får ett gäng valpar till sommaren.

Fixa och Faxe

Fun Fix Axel

Fun Fix Extra

Fun Fix Xaxa

Foto: Solveig Bergkvist

Foto: Anna Åkerström

  Fun Fix Axa

Skallbackens Frigga "Fixa"

Skallabackens Edda och Krister Andreasson      5:a SM Medium 2016

Fun Fix Idefix

Foto: Solveig Bergkvist

Fun Fix X-kull

  Fun Fix Faxe

Fun Fix X-kullen

Skallbackens Frigga "Fixa"

  Fixa och Rocky

     Fun Fix Idefix